Herci: Nejsme kolonií Číny. Být v područí EU nevadí?

27. 10. 2016 9:51:28
Herci se opět politicky probudili a chtějí v Česku podpořit demokracii. Fajn, super. Poslední volby ale potvrdily, že zde vládne prohnilá partokracie, nikoliv demokracie.Podpořme tedy návrat demokracie!

V Česku je uplatňována formálně zastupitelská demokracie, vládnou nám tedy volení zástupci, kteří na rozdíl od Švýcarska všelidová referenda nedemokraticky většinou odmítají s tím, že lůza nemá schopnost rozhodovat.

Poslední krajské volby ovšem dokázaly, že ani demokratické volby v Česku vůbec nejsou směrodatné a vítězové voleb nemusí vládnout: kraje (a především penězovody) se staly stejně jako v minulých letech kořistí partají, které se dokázaly domluvit. Že jsou jejich voliči ideově zcela nekompatibilní? Na to partaje kašlou, občané-jejich voliči (užiteční idioti) je přestanou zajímat přesně v okamžiku, kdy se sečtou výsledky voleb. Opoziční smlouva – dělba moci - mezi zdánlivými rivaly ČSSD a ODS v režii Miloše Zemana a Václava Klause je stále velkým vzorem.

V Československu (Česku, Slovensku) politické strany uchvátily demokracii ve svůj prospěch už v 90. letech. Hovořme tedy o potřebném návratu pravé demokracie a potření partokracie.

Herci nabízejí dialog, a to je skvělé, protože pouze věcná diskuze je klíčem k řešení sporů, animozit a problémů. "Chceme zjistit, zda jsme stále svobodným a demokratickým státem, nebo jestli už nám do našeho vývoje budou hovořit supervelmoci a zájmy obchodních subjektů," řekl v mediích prezident Herecké asociace Jiří Hromada.

Je to logická reakce na nepochopitelně servilní a patolízalské vyjádření předních ústavních činitelů České republiky směrem k Číně v souvislosti s návštěvou dalajlámy. S herci lze absolutně souhlasit. Hrstka politiků ponížila sebe i občany Česka. Ale nadiktovala jim to Čína?

Ovšem odpověď na Hromadovu otázku je zřejmá; do našeho vývoje hovořily supervelmoci a zájmy byznysu vždy; jsme malá země, jejíž politici v novodobých dějinách se servilně lísali k Vídni, Moskvě, poté k Washingtonu, Bruselu, někteří pak k Pekingu či Moskvě.

Zásadní otázkou ale je, zda právě Čína je tím, kdo ohrožuje partokracii v naší zemi a především její občany. Nechová se ve vztahu k nám jako protektor, její ekonomická i politická přítomnost je zde marginální, z hlediska velikosti a vzdálenosti jsme pro Čínu stejně zajímaví jako pro nás Samoa nebo Trinidad-Tobago. Jsou to jen a jen naši politici, kteří se potupně klaní před Číňany, Bruselem, Merkelovou a sami ohrožují naši budoucnost.

Herce trápí Čína, ale je s podivem, že je netrápí přístup Evropské unie resp. německé kancléřky Merkelové k Česku a dalším malým zemí EU. Jsou to právě Brusel a Berlín, kdo aktuálně nejvíc ohrožují svébytnost českého národa; snaží se diktovat z pozice síly, hrozí ekonomickými sankcemi v případě neuposlechnutí příkazů, dehonestují náš národ ohavnými odsudky, když Češi projeví zdravý selský rozum v případě invaze ilegálních migrantů (už se nesmí psát ilegální, Bruselem povoleno je užívat slovo neregulérní) do Evropy, nutí nám své vize i rozměry okurek, zakazuje nám vesnické zabijačky. A česká vláda opět jen panáčkuje a čeští europoslanci v Bruselu většinově hlasují tak, jak se očekává.

Čína je zde prezentována jako komunistická nedemokratická diktatura, ale je pro ni dnes charakteristický především tvrdý kapitalismus. Proč více herce netrápí marxističtí levičáci v Bruselu a Berlíně, ale i v Praze, kteří se směrem k Česku chovají jako totalitní diktátoři a plánují zahubit tradiční národní státy?

Také o tom by především měly být diskuze, které herci připravují. Díky za ně.

Autor: Jaroslav Pomp | čtvrtek 27.10.2016 9:51 | karma článku: 38.50 | přečteno: 1565x

Další články blogera

Jaroslav Pomp

TV politické debaty: Když se člověk hádá s blbcem

„Jestliže se člověk hádá s blbcem víc, jak půl minuty, hádají se už dva blbci,“ to řekl moudrý Jan Werich. Televizní politické debaty však mají být o tom, že blbec má být usvědčen z blbosti chytrými protiargumenty, ne úprkem.

19.3.2024 v 9:06 | Karma článku: 33.45 | Přečteno: 1073 |

Jaroslav Pomp

Povinností politiků je hájit zákony – a oni tak nečiní

Cestou na lyžování do Rakouska přes Německo jsem se setkal s přísným aktuálním evropským bojem proti nelegální migraci: pár policistů či vojáků na hranicích mezi státy Schengenu namátkově zastavuje auta. Velice směšné počínání.

18.12.2023 v 9:34 | Karma článku: 33.99 | Přečteno: 669 |

Jaroslav Pomp

Rasismus očima hlupců

Ženský fotbalový tým Arsenalu Londýn má problém; byl nařčen z rasismu, protože v kádru jsou jen bělošky. Tým obvinili z rasismu prý fanoušci a klub zjedná nápravu. Jak jinak.

25.10.2023 v 10:55 | Karma článku: 36.62 | Přečteno: 931 |

Jaroslav Pomp

Jaderné memento nanejvýš aktuální

Když se otevírají 6,5tunové ocelové dveře s betonovou výplní jednoho ze dvou depotů u obce Míšov, kde byla skladována sovětská jaderná munice, člověka ovane chlad. Nejen proto, že v prostoru pod tunami betonu je jen 8 stupňů C.

23.10.2023 v 10:08 | Karma článku: 15.83 | Přečteno: 363 |

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Prokazatelně lživý titulek o spotřebitelské náladě:

Titulek Seznam Zprávy: "Blbá nálada ustupuje, Češi se cítí ekonomicky nejlépe za tři a půl roku" znamená, že autor neumí napočítat do tří (let). Důkazem jeho lživosti jsou přitom informace přímo z článku.

29.3.2024 v 9:14 | Karma článku: 21.94 | Přečteno: 291 | Diskuse

Michal Sabó

Nechte nám Mrazíka! Proč Češi stále milují Rusko a staré časy?

Česká veřejnost je rozdělena na dvě poloviny. Jedna podporuje Ukrajinu, druhá si stojí za Ruskem. Co vede lidi k hájení tyranie?

29.3.2024 v 6:45 | Karma článku: 20.36 | Přečteno: 760 | Diskuse

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 15.68 | Přečteno: 414 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 14.99 | Přečteno: 253 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 29.95 | Přečteno: 673 | Diskuse
Počet článků 122 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2168

Vystudoval žurnalistiku na Univerzitě Karlově v Praze, v toku času sportovní novinář, tiskový mluvčí, PR ředitel, Corporate Affairs Manager, politický komentátor Amerických listů vydávaných v New Yorku, autor knih Dobrodružství triatlonu, Kde výčep můj a 2022: Rok hlupců, aktuálně PR konzultant. Také bývalý triatlonista, stále amatérský fotbalista, pomalý maratonský běžec a biker, trochu cestovatel na pěti světadílech, kytarista a zpěvák v rock&blues bandu Beer Reminder. Celoživotní vyznavač zdravého selského rozumu a fair play.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...