Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Nechte mluvit Ebena!

Když komunisti zakázali zpívat Vladimíru Mišíkovi, objevily se na zdech Československa nápisy Nechte zpívat Mišíka. Doufejme, že se neblíží doba, kdy budeme psát na zdi Nechte mluvit Ebena.

Uvědomělí progresivisté v mediích se do Marka Ebena pustili už v minulosti v reakci na některé jeho vtipné „politicky nekorektní“ glosy ve Star Dance, v současnosti byly jako „nevhodné“ označeny jeho poznámky už při zahájení Karlovarského filmového festivalu, zejména ta, že ženy už v pohodě při frontách před toaletami mohou použít ty pánské. V zemi, vzývající Haškův zemitý humor, jsou útoky na decentního Marka Ebena na pováženou.

Je to prapodivné zejména v kontextu se zprávami časově totožnými. V Německu připravili zákon (pochopitelně v čele iniciativy jsou Zelení), kvůli kterému bude každý Němec mít právo na matrice změnit jednou ročně své pohlaví podle toho, jak se momentálně cítí. V Česku se ministerstva školství, zdravotnictví i práce a sociálních věcí dohodla, že ve školách mají být společné „neutrální“ záchody. To je opravdu největší problém českého školství – progresivně se tvářící záchody.

Že nejvyšší patra politiky ve většině států ovládli hlupci a psychopati, na to si útrpně zvykáme. Že se politici (čest výjimkám) stávají servilními mluvčími agresivních institucionalizovaných menšin, to je realita. Proč ale naskakují do rolí propagandistů a hlasatelů progresivistických agresivních idiotských vizí věrozvěstů „nového světa“ novináři, to rozum nebere. Oni by měli být sedmou velmocí, hlídacími psy demokracie. Místo toho šikanují kultivovaného moderátora Marka Ebena a další opinion leadery, kteří se snaží bránit zdravý selský rozum, třeba senátorku Danielu Kovářovou, propagují multikulturalismus, jehož plody právě teď ochutnává hořící rabovaná Francie, vzývají ideologický fantasmagorický Green Deal, fandí ekoteroristům, které láskyplně nazývají aktivisty, popularizují stále se rozmnožující zkratku LGBTQIA+ (prý už přibyla další dvě písmena, ale nechci se tím zabývat), jež blbne hlavy dětem, které pak končí v rukou psychiatrů, protěžují cancel culture, woke policy...

Je tady idiotské válečné tažení Ruska na Ukrajině, máme kulturní války v USA a západní Evropě, Afrika se ve velkém za potlesku bruselských pseudopolitiků stěhuje hromadně do Evropy, ale čeští progresivní novináři řeší výroky Marka Ebena, které jsou nejen vtipné, ale i trochu varovné. Ve starém Římě císař Caligula dosadil do role senátora svého koně Incitata. Vzpomínám na příběh jednoho rumunského europoslance, který se proslavil tím, že během celého mandátu v Bruselu (a Štrasburku, abych korektně zmínil nesmyslné stěhování europarlamentu) hlasoval vždy pouze PRO. Když se ho poté zeptali, proč, odvětil, že ničemu nerozuměl a byl přesvědčený, že kolegové ano, když to navrhli. Kdyby tam posadili koně, vyšlo by to nastejno a levněji.

Letos v lednu mi vyšla kniha 2022: Rok hlupců s podtitulem Deník politicky nekorektního blogera, v níž se píše o progresivistických pitomostech současného světa. Kdybych psal pokračování, nebyla by to „dvojka“ jako u filmů. Nový německý zákon, umožňující jednou ročně úřední změnu pohlaví, by název umocnil na 2023: Rok tupců.

Ale abych nezapomněl: Nechte mluvit Ebena! Na rozdíl od spousty politiků neříká nesmysly. A na rozdíl od spousty novinářů není servilním progresivistickým kašparem.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jaroslav Pomp | pondělí 3.7.2023 9:41 | karma článku: 44,32 | přečteno: 2599x
  • Další články autora

Jaroslav Pomp

Rada pro veřejné zdraví: Jen trafika

Trafiky v pravém slova smyslu, tedy prodejny cigaret, tabáku, novin a časopisů, mizí. Nahrazují je politické trafiky, u některých ani člověk neví, zda se jejich zřizovatel zbláznil, nebo zkouší, co volič vydrží.

3.5.2024 v 11:08 | Karma: 19,17 | Přečteno: 252x | Politika

Jaroslav Pomp

TOP 09: Hledá se zbytečný ministr

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová skončila, protože sice má prý dobré výsledky, ale je mediálně neviditelná. TOP 09 vadilo, že nešaškuje na tiktoku a instagramu, necpe se do televize. A tak hledá nástupce.

29.4.2024 v 9:04 | Karma: 27,62 | Přečteno: 425x | Politika

Jaroslav Pomp

TV politické debaty: Když se člověk hádá s blbcem

„Jestliže se člověk hádá s blbcem víc, jak půl minuty, hádají se už dva blbci,“ to řekl moudrý Jan Werich. Televizní politické debaty však mají být o tom, že blbec má být usvědčen z blbosti chytrými protiargumenty, ne úprkem.

19.3.2024 v 9:06 | Karma: 33,86 | Přečteno: 1144x | Politika

Jaroslav Pomp

Povinností politiků je hájit zákony – a oni tak nečiní

Cestou na lyžování do Rakouska přes Německo jsem se setkal s přísným aktuálním evropským bojem proti nelegální migraci: pár policistů či vojáků na hranicích mezi státy Schengenu namátkově zastavuje auta. Velice směšné počínání.

18.12.2023 v 9:34 | Karma: 34,13 | Přečteno: 713x | Politika

Jaroslav Pomp

Rasismus očima hlupců

Ženský fotbalový tým Arsenalu Londýn má problém; byl nařčen z rasismu, protože v kádru jsou jen bělošky. Tým obvinili z rasismu prý fanoušci a klub zjedná nápravu. Jak jinak.

25.10.2023 v 10:55 | Karma: 36,79 | Přečteno: 982x | Společnost
  • Nejčtenější

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

NATO určilo červené linie. Má dva scénáře zásahu proti Rusku, píší média

6. května 2024  12:35

Premium Severoatlantická aliance připravila krizové scénáře „červených linií“, při jejichž překročení...

S babičkou nepřežila nehodu ani vnučka. Její orgány zachránily tři jiné děti

6. května 2024  12:02,  aktualizováno  13:46

Nehoda z Čáslavic na Třebíčsku si vyžádala druhou oběť. Auto tam minulý čtvrtek zatím z...

Aktivisté žádají konec pedagožky Univerzity Karlovy a přednášky o „genocidě v Gaze“

6. května 2024  12:46,  aktualizováno  7.5 9:13

Karlova univerzita by měla přehodnotit zaměstnávání osob jako je doktorka Irena Kalhousová, uvádí...

Hrad začal platit cesty prezidenta. Za Zemana je celé musely financovat kraje

12. května 2024

Premium Když prezident přijede do krajů, nemá kolem toho být obrovská pompa, která stojí nejen hodně...

Pomohli její zemi bránit proti Japoncům. Filipínka teď o Češích vydává knihu

12. května 2024

Premium Měli to být spojenci nepřítele, ale namísto toho čtrnáct statečných Čechů nasadilo život, aby...

Úlet novin pečetil Trumanův triumf, lovec gangsterů už šok nerozdýchal

12. května 2024

Seriál Americké prezidentské volby dokážou překvapit, i když si všichni myslí, že dopředu vědí, jak...

Napadení a hajlování. Policisté v rámci derby pražských S zadrželi šest lidí

11. května 2024  22:15

Po skončení dnešního utkání fotbalistů Sparty a Slavie na stadionu na pražské Letné museli...

  • Počet článků 125
  • Celková karma 26,88
  • Průměrná čtenost 2124x
Vystudoval žurnalistiku na Univerzitě Karlově v Praze, v toku času sportovní novinář, tiskový mluvčí, PR ředitel, Corporate Affairs Manager, politický komentátor Amerických listů vydávaných v New Yorku, autor knih Dobrodružství triatlonu, Kde výčep můj a 2022: Rok hlupců, aktuálně PR konzultant. Také bývalý triatlonista, stále amatérský fotbalista, pomalý maratonský běžec a biker, trochu cestovatel na pěti světadílech, kytarista a zpěvák v rock&blues bandu Beer Reminder. Celoživotní vyznavač zdravého selského rozumu a fair play.

Seznam rubrik