Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nevidím důvod proč by si obyvatelstvo daného města, okresu nebo státu nemohlo prostřednictvím volených zástupců nastavit pravidla podnikání. Za nesvobodu bych to považoval teprve v okamžiku, kdy by daného zástupce či stranu nebylo možno vyměnit (jako to bylo třeba za socíku)

0 0
možnosti
Foto

Obyvatelstvo daného města, okresu nebo i státu si samozřejmě v demokratické společnosti může odhlasovat i nesvobodu. To na skutečnosti, že jde o nesvobodu, nic nemění.

1 0
možnosti
Foto

Máte chybnou premisu:

"Státní úředníci ale mají potřebu dusit aktivní lidi – je jich stále víc, potřebují vykázat nějakou činnost."

Jim nejde o nějaké dušení... jim jde o to, že oni sami z toho nic nemají. Kdyby byl nějaký pan Uber či paní AirBnb - tak jdou hezky na radnici, tam vypláznou obálku... a o to úředníkům jde.

1 0
možnosti
DB

jste státní úředník a mluvíte ze svých osobních zkušeností????????,

0 0
možnosti
PV

P49a66v13e68l 33V28é63b34r

21. 7. 2017 13:44

Já si myslím, že celý ten úřední odpor pramení z toho, že službu nemohou úřady kontrolovat a ke všemu ani danit.

Trend naši civilizace směřuje k neustálé kontrole jednotlivce: Např. EET a kamery na ulicích jsou toho příznakem. Osobní svoboda se vytrácí.

4 0
možnosti
LM

vy byste zrusil daneni prijmu?

1 0
možnosti
JP

Dobrý den,

dovoluji si reagovat na některé níže uvedené příspěvky. Ano, domy jsou od toho, aby se v nich bydlelo, a bydlí v nich i hosté. Airbnb využívají především turisté a manažeři, kteří ráno odejdou a večer se vrátí přespat, to nemůže představovat pro sousedy utrpení, peklo představuje spíše stálý nepřizpůsobivý obyvatel domu.

U každého bytu či domu, který si pronajímáte přes Airbnb, je poznámka, zda tam je či není možné pořádat mejdany, kouřit atd. Každý host je hodnocený hostitelem (a naopak), je v jeho zájmu, aby dodržoval stanovená pravidla domu. Pokud je nerespektuje a má špatné recenze, nikdo ho příště neubytuje.Vše je otázka svobodné volby, zda hostitel chce hosta přijmout (aby nebyl problémem pro sousedy) nebo ne, stejně tak je otázka svobodné volby, kde se chci nechat ubytovat (to je reakce na názor, že úroveň ubytování je na úrovni hostelu - záleží na tom, co si vyberu, nikdo mě nikam netlačí).

Nehájím svobodu, která omezuje svobodu ostatních. Pokud je problémem hlučnost hosta, není to systémová chyba Airbnb, ale osobnostní defekt konkrétní osoby, neschopné respektovat pravidla - také nechceme zakázat dálnice, protože tam jezdí i bezohledná hovada, která nás ohrožují.

Btw, mnohem větším "hlukovým" problémem pro obyvatele domů jsou dnes kuřáci, vyhnaní politiky z hospod na ulici.

JP

9 1
možnosti
DB

argumentace hlučností a podobnými jevy je asi nepodstatná, jde totiž o něco jiného.........jde totiž o hotely a profesionální ubytovny jakéhokoliv druhu a cenové hladiny......těm tento systém půjčování vlastního bytu bere příjem a je to podobné jako s UBEREM...ubytovny jsou nahlášené a mají kontroly..které se nekonají u Airbnb........a to je jasná nekalá soutěž..........nic více nic méně..........asi jako když by někdo hrál fotbal a měl na hřišti 20 hráčů, kteří by se automaticky měnili po pěti minutách a ten druhý manšaft hrál podle pravidel...........

0 0
možnosti
ZB

A co svoboda těch,kteří si koupili byt k tomu k čemu byl určen,tedy na klidné a bezpečné bydlení,tu hájit nebudete...?Co mají dělat,když se sousední byt promění na hlučný pruchodák kde přespává kde kdo....?

2 0
možnosti
JN

svobody hájí každý, dokud se s negativními projevy svobod nepotká

0 0
možnosti
JK

Technologie předhánění naše včerejší představy a úředníci zuby nehty brání svá razítka z minulého století jak svatý grál. Stejně jako dělníci na začátku průmyslové revoluce se museli vzdělat a přizpůsobit nové době a rozbíjení strojů nepomohlo, dnešní snaha o oštemplování všeho nemá také šanci na úspěch. Znovu se bude nutné se vzdělat a využít novou revoluci, tentokrát průmysl 4.0, ve svůj prospěch.

Jsme na začátku, kdo to pochopí nejdřív ten vyhrál BINGO.

1 0
možnosti
Foto

Airbnb neznám, ale teď je Praha oblepena tramvajovými billboardy Booking.com.

Bude to něco "velmi podobného".

0 0
možnosti
TB

přes booking si objednáváte ubytování v penzionu nebo hotelu ;-) Různé apartmány v soukromí teda také, ale v menší míře....

0 0
možnosti
TB

Ono má vše své plus a mínus..a přesně jak píše pan Kriml níže domy jsou od toho, aby se v nich bydlelo a ne aby z nich byly hotely. Hájíte svoji svobodu, ale zároveň omezujete svobodu ostatních a to Vám očividně nevadí. Bydlet vedle bytu, který je pronajímán formou airbnb v podstatě klidně každý den někomu jinému je utrpení.....

8 0
možnosti
VL

Dům kolaudovaný na bydlení prostě není hotel.

5 1
možnosti
LK

L86u31b35o46š 65K51r88i59m45l

21. 7. 2017 10:28

S Uberem nemám zkušenost, protože nevím, zda je řidič pojištěn i pro způsobenou újmu pasažérovi. S Airbnb zkušenost mám velkou a to jak jako zákazník, tak jako spolu trpitel pronajímatele bytu. Jako zákazník jsem byl povětšinou spokojen, ale úroveň byla +- jako v hostelu. Jako nájemce sousedního bytu, jž složí k pronájmům přes Airbnb trpím, protože neustálé měnění obyvatel a jejich hlučnost není opravdu k žití. Dalším důsledkem jsou škody na společném vybavení domu a neustálé měnění zámku vchodových dveří, protože se v domě objevují lidé, kteří mají klíč, ale nejsou ani nájemníky a ani uživateli služby. Myšlenka, že někdo pronajme volnou část bytu ve kterém žije byla skvělá, ale velmi rychle se to zvrhlo na formu "neoficiálních" hotelů se všemi důsledky a riziky z toho plynoucími.

8 0
možnosti
VL

UBER je jen druh taxikářství maskovaný za spolujízdu který umí dobře využívat a obcházet zákony. Nic víc a nic míň.

1 0
možnosti
JT

Souhlas a snad jen dodatek: co nejvíc Pirátů do Sněmovny, ať má kdo tyhle vymoženosti bránit:-)

2 5
možnosti
Foto

Až tak zas velká vymoženost to není. Technologicky ano, ale obcházet taxislužbu formou spolujízdy, to je starý trik.

V Německu před 50 lety to bylo a podmínkou bylo, že ta auta spolujízdy nesmí brát pasažéry na zamávání na ulicích.

0 0
možnosti
  • Počet článků 123
  • Celková karma 33,52
  • Průměrná čtenost 2158x
Vystudoval žurnalistiku na Univerzitě Karlově v Praze, v toku času sportovní novinář, tiskový mluvčí, PR ředitel, Corporate Affairs Manager, politický komentátor Amerických listů vydávaných v New Yorku, autor knih Dobrodružství triatlonu, Kde výčep můj a 2022: Rok hlupců, aktuálně PR konzultant. Také bývalý triatlonista, stále amatérský fotbalista, pomalý maratonský běžec a biker, trochu cestovatel na pěti světadílech, kytarista a zpěvák v rock&blues bandu Beer Reminder. Celoživotní vyznavač zdravého selského rozumu a fair play.

Seznam rubrik