Děkujeme za pochopení.
V38l39a15d51i40s73l82a69v 62G78r84y33c
Něco na tom je. Já kupuji Selský od Hrušky.
J57i23ř20í 36V29a84l85d49h58a29n12s
Já nedám dopustit na pekárnu Hořovice. A nejen v oblasti chleba. A to rozhodně není malá firma. Ale zkuste někdy Hořovický pecen!
M78a53r38t10i86n 98R52a36k63o23u76š
V pivovarnických soutěžích je, ale problém. protože neznám žádný velký pivovar, který by neměl ocenění pivo roku, nejlepší desítka, zlatá medaile atd.
M53a84r96t49i11n 55F77a94l64t78ý87n
A ješte existovala taková maličkost - ČSN
Dneska je to postaveno na prinicipu - co nejvíc vydělat.
Z82d60e77n37ě12k 23M16a49t31u72š19k37a
a proč i tehdy, když existovala ČSN byl někde chleba dobrý a jinde nepoživatelný???
F36r97a12n72t94i69š19e52k 31D20v79o68ř35á38k
Malý pekař tržbu utratí v místě.Velký ji odveze do Francie či jinam.
P79e83t40r 70B63u64r33i89a70n
A?
A vy snad svou výplatu utrácíte výhradně ve svém podniku, nebo ji vyvážíte jinam?
M76i32c59h96a39l 29S23e90d14m44í57k
Slyšel jsem, že do levnějších chlebů se dává část starého vráceného rozemletého chleba, a je to jeden z hlavních faktorů horší chuti i trvanlivosti.
V70l51a97d81i82m34í54r 35Š66ť71a80s18t12n72ý
to se dělá naprosto běžně. Starý chleba se rozemele na strouhanku a spolu s dochucovadly se přidává zpět do těsta.
P43a32v18e60l 19V54é14b46r
Víte, ono spíš záleží na vlastníkovi pekáren. U nás v samoobsluze prodávají zábrdovický chleba. Býval to chleba první volby - křupavá kůrka, měkká střídka, chutný, dlouho vydržel. Potom se dost rychle zhoršil a teď jej nekupuji, protože kdo by ten hnus žral.
Příčinu jsem časem zjistil: Pekárna přešla pod Penam...
J37i35t49k45a 72K79u33l17h29á75n34k76o67v37á
No nevím. A nebude problém v definici dobrého chleba? Protože to, co se prodává běžně v Čechách v obchodech se nedá jíst a do tří dnů to zplesniví nebo ztvrdne podle způsobu skladování. Jsem naprosto trapná a chleba si vozím z Moravy, tady kupuju jen v nouzi nejvyšší. Jediný poživatelný bývá v Tescu, je to chléb roku 201X, má takovou tu zapečenou oplatku, ale taky ho tam věčně nemají.
J84i57ř87í 38Ř19e96z32n97í95k
K pekařům. Tam je to jasné. Jejich produkty kazí přeprava.
V23l57a33d94i96m15í40r 94Š89ť53a34s24t72n42ý
Nechci popírat fakt, že i průmyslová velkopekárna dokáže upéct dobrý chleba, ale dle mých životních zkušenosti k tomu má daleko menší předpoklady. Zatím co malopekař s tím těstem je od počátku do konce, velkopekař kroutí čudlíky na kontinuální lince podle toho, co mu velí technologický postup a nějakou nesrovnalost zjistí až ve chvíli, kdy mu na konci linky z pece padá něco, co se chlebem dá nazvat jen s krajním sebezapřením. Zdaleka to nemusí být neumětelstvím či špatně nakroucenými knoflíky. Může to být třeba sezónní dodávkou mouky z jiného druhu obiloviny, než z kterého se běžně peče. Zkušený pekař, který má těsto na očích zpravidla ví, čím odchylky napravit, technolog na kontinuální lince nemá šanci nic ovlivnit.
V47l60a74d12i58m52í14r 82Š34ť14a15s46t59n71ý
přesněji: z jiné odrůdy obiloviny
- Počet článků 123
- Celková karma 33,58
- Průměrná čtenost 2158x