Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AR

A84d56a88m 52R15y34c20h77l93ý

25. 11. 2017 7:49

Byl to tábor pro lidi co nechtěli pracovat, žádný koncentrační tábor jako třeba osvětim.. Okamura se kvůli tomu soudil a soud vyhrál. Cikáni se jen chtějí zviditelnit.. dal bych tam počítadlo návštěv, kolik cikánů se tam za rok přijde poklonit....

4 0
možnosti
JN

J68o58s68e19f 41N85o69v95á45k

25. 11. 2017 0:04

tak by mně zajímalo, proč si na ten odkup a výstavbu památníku (ti kteří to chtějí) neudělají sbírku. Stejně jako se dělala sbírka na ND.

Stát by tam nemusel zbytečně sypat prachy, a mohl by je investovat jinam.

3 0
možnosti
MK

Zajímavé, že vám vadí odkup prasečáku, ale takový Open Card nebo nákup gripenů je vám lhostejný..Co s tím? No nic. Protože to byste museli mít vyšší inteligenci a kdybyste jí náhodou měli, pak by jste nestavěli prasečáky v místě koncentráků.

0 0
možnosti
KK

Ptám se, to by jako nestačilo někde kousek dál od prasečáku koupit pár metrů čtverečných s tím, že by se tam vybudoval památník a bylo by tam napsáno: Zde, nedaleko od těchto míst stával ... atd.

3 0
možnosti
BV

pane Kameníku,

nějak jste zaspal. Ten památník a pietní místo za cca 30 milionů tam už dávno je.

A další Památník rómského holocaustu s muzeem za 100milionů je vybudovám přímo z celého druhého (ze dvou) cikánského tábora v Hodoníně u Kumštátu. Ten je dokončený už přes rok a o "velkém" zájmu Hermana, romských aktivistů a podobných týpků svědči, že nebyl dodnes otevřen.

2 0
možnosti
PB

Dal jsem Vám karmu, ne proto že bych souhlasil s Vaším postojem, ale protože je to opravdu téma k zamyšlení.

To téma je tady dlouho a musím přiznat, že si s ním neumím poradit.

1 0
možnosti
MB

Cikánska otázka je již prakticky neřešitelná, došlo to daleko. Děti - generačně neviděly své rodiče pracovat. Podstatná cesta vede přes vzdělání jejich omladiny. Tak si říkám , kolik výučních listů, SŠ a VŠ byl tak ta 450 milionů Kč, asi mohlo být.Není zase vše špatné - jejich nepracovitost zase vytváří pracovní příležitosti pro majoritu, asistentové ap. Neuvěřitelné ! ... :-)

6 0
možnosti
VK

Asistentové..... Příznivec SPD, že?;-D

0 8
možnosti
Foto

J71i98ř97í 79T14u30r93n48e83r

24. 11. 2017 11:39

Politická korektnost je nástroj, který není sám o sobě dobrý ani špatný, může zabránit mnohému zlu, stejně jako mnohé zlo dokáže způsobit. Je jistě možné se ptát, jestli celá tato záležitost nešla vyřešit nějakým kompromisním způsobem. Vynaložená, částka je z privátního hlediska vysoká, ale z hlediska rozpočtu nevýznamná, investují se obrovské sumy do různých kontroverzních projektů. Ptáte se, co to Romům přinese? Určitě tam nebudou po tisících jezdit. Je to gesto, gesto politické korektnosti, které říká: vnímáme vás jako rovnoprávné občany. A po takovém gestu by mělo následovat i to: máte také rovnoprávnost z hlediska povinností a podpory.

Jediný problematický aspekt, ale asi ten nejpodstatnější, a také ten kvůli kterému bych výkup vepřína nepodpořil, je ten, který vyjadřuje váš článek a komentáře pod ním. Tedy to, že tento akt vyvolává v majoritní společnosti jenom vyšší míru nenávisti k Romům, za což Romové v tomto případě ani nemohou, a co jedním ze zásadních problémů jejich integrace.

2 4
možnosti
Foto

Nějaká neexistující nenávist není ani náhodou zásadním problémem integrace Romů. To je pouze Vaše politická korektnost, nic jiného.

4 0
možnosti
Foto

Ale no tak, je důležité pro jejich ztotožnění se s většinovou společností ukázat, že si jejich obětí vážíme stejně jako svých obětí v boji proti nacismu.

0 6
možnosti
Foto

Jenomže tak to vidí jistá "elita" a zbytku to je srdečně jedno. A vůbec si nemyslím, že tehdy šlo o nějaký "boj proti nacismu". To v Kounicových kolejích nebo na Pankráci ano.

16 0
možnosti
  • Počet článků 123
  • Celková karma 33,52
  • Průměrná čtenost 2158x
Vystudoval žurnalistiku na Univerzitě Karlově v Praze, v toku času sportovní novinář, tiskový mluvčí, PR ředitel, Corporate Affairs Manager, politický komentátor Amerických listů vydávaných v New Yorku, autor knih Dobrodružství triatlonu, Kde výčep můj a 2022: Rok hlupců, aktuálně PR konzultant. Také bývalý triatlonista, stále amatérský fotbalista, pomalý maratonský běžec a biker, trochu cestovatel na pěti světadílech, kytarista a zpěvák v rock&blues bandu Beer Reminder. Celoživotní vyznavač zdravého selského rozumu a fair play.

Seznam rubrik