Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PV

P78e68t13r 52V83i83l18e77t41a

18. 5. 2018 17:07

Vážený pane autore, ona není regulace jako regulace. Chápu, že když někdo pracuje v Praze a pořídí si tam byt, nebo spíše soukromou ubytovnu, 1+1, kde pobývá od pondělní do čtvrteční noci , že by si rád přivydělal pronájmem přes Airbnb. Ovšem druhá věc je, že bez placení daně z příjmu si v ČR smíte legálně přivydělat 30 tisíc za rok. A teď si ty dvě věci dejte dohromady a zamyslete se, kdo křičí jen proto, že si v Praze nakoupil 50 garsonek, které pronajímá přes Airbnb a neplatí žádné daně.

Také se na věc zkuste podívat z druhéh strany. Bydlíte někde na sídlišti v paneláku z 80. let, kde je v 5. patře slyšet kýchnutí souseda z přízemí a za ta léta jste se se sousedy jakž takž sžil. A najednou si tam jeden majitel bytu z toho udělá Aitbnb zlatý důl a vám se budou v baráku courat turisti, každý den někdo jiný a vy netušíte, jestli je to turista nebo sklepní zloděj.

Sdílené služby neznamenají, že to bude naprostá anarchie a navíc bez limitů nezdaněná.

3 0
možnosti
JP

Dobrý den, ten blog není primárně o Airbnb, ale o Pirátské straně, která slibovala sdílenou ekonomiku podporovat a najednou otočila kormidlo. Ale jsem si jistý, že i když bude ubytovací služba jakkoliv regulována, tak ten majitel 50 garsonek si s tím za pomoci právníků poradí, zatímco majitel jediného bytu, který pronajímá v době svého volna, to pod byrokratickým tlakem zabalí. JP

0 0
možnosti
MP

Pokud někdo pronajímá gauč na měsíc v roce, pak je to AirBnB. Pokud někdo pronajímá polovinu bytů v domě po celý rok, tak to prostě sdílená ekonomika není a nebude. Současný stavební zákon a územní plánování dost podstatně omezují podnikání v oblasti ubytovacích služeb. V obytných zónách není často povoleno postavit penzion pro víc než pár hostů a pokud ano, musíte budovat nové kanalizační přípojky, parkování, nakládat jinak s odpady např. sám platit svoz tříděného odpadu apod. Ve chvíli, kdy oficiální podnikatel má četné zákonné omezení činnosti, které zároveň jiná skupina poskytující totožnou službu nemá, dochází tak k diskriminaci. Vaše obviňování politiků z nadměrného přijímání zákonů v tomto případě kulhá, jedná se jen o narovnání podmínek pro všechny. A to se bavíme o těch, co příjmy přiznávají.

Další věc, co lidi trápí, je rušení nočního klidu a soužití obecně. Lidé se na dovolené prostě chovají jinak. To, co je v sousedství hotelu normální ve 22 hodin večer, nemusí být normální v rezidenční čtvrti. Stávající sousedé nemají možnost se bránit, žádný zákon vlastně není porušen. Jejich majetek (společné prostory) jsou užívány desítkami naprosto cizích lidí, na kterých nemohou nic vymáhat ani zjistit jejich identitu.

3 0
možnosti
TK

Tak jako nechci být homofóbní, ale ten dopis mě poněkud znervóznil. ;-);-D

1 0
možnosti
Foto

Kdybyste pořádně sledoval, co dělali jejich lidi před volbami, tak byste jim hlas určitě nedal. Pirátská strana už dávno není ta svěží síla, která chtěla zliberalizovat autorské právo a osekat chapadla chobotnice jménem OSA. Na to úplně rezignovali.

Místo toto teď řeší jen vítání migrantů, zákazy hracích automatů, lezení do zadku EU a taky - to se podržte - zákaz ekologických kotlů na dřevo. Těch, na které se dneska dává kotlíková dotace.

10 2
možnosti
KC

Škoda, že Piráti nejsou stranou, kterou Česko potřebuje. Na české politické scéně je přelevicováno, přeliberalizováno, přemultikulturalizováno, ale chybí konzervativní pravý střed, který by vyvážil vpád neomarxizmu, který většina veřejnosti odmítá. Vzhledem k tomu, že evropské kyvadlo politické nálady zahájilo odklon směrem ke konzervativní revoluci, a také k tomu, že Piráti nejsou vidět, nemyslím si, že přežijí. Buď dočasně přetrvají tím, že splynou s TOP 09 nebo se z politického mainstreamu vypaří.

11 0
možnosti
PK

"Pirátské strany v jednotlivých zemích, zastřešuje a koordinuje Internacionála pirátských stran (PPI), která vznikla v dubnu 2010 v Bruselu. Jedná se o levičáckou Nadnárodní organizaci podobnou Socialistické / Komunistické internacionále. Prezidentem Pirátské internacionály je Muslim Guillaume Saouli. Vice - prezidentkou je Bailey Lamonová - levičácká aktivistka, která se hlásí k Anarchismu, Antifašismu a Socialismu. Existuje i společná Evropská Pirátská strana, která sdružuje Piráty z jednotlivých zemích a koordinuje jejich aktivity. Jaké má vztahy Česká pirátská strana k těmto seskupením netuším....

10 0
možnosti
JZ

No jestli se nekdo zaroven hlasi k anarchismu i k socialismu, tak to musi byt opravdu zcela mimoradny kadr.

0 0
možnosti

Kecy v kleci,semelou je,jako každého.

1 0
možnosti
JS

Volební program pirátů se mi zdál také velmi zajímavý. Bohužel jsem dospěl k názoru, že Piráti jsou béčkem TOP 09. Nevím, jestli jejich slušná základna je si toho vědoma. Věřím stále, že ano, protože Rumla poslali tam kam patří.

6 1
možnosti

no dva z piratu pry byli na oslavach na ruske ambasade, to by si zadny topkar nedovolil :-)

2 0
možnosti

"Nutno je v životě účast mít/k některé přidat se straně/a srdce svoje nastavit/dobře mířené ráně". Piráti snad pochopili, že praktickou politikou nezrazují svoji "podstatu". Konečně alespoň něco pozitivního - i když oni stejně zase přijdou s nějakou šílenou, pro stát i společnost destruktivní myšlenkou typu firmy i stát musí dát na web každý prd, aby si to protistrany a protivníci mohli pohodlně přečíst.

0 0
možnosti
JH

V politice prostě nejde neumazat se.:-)

Tohle pirátství je, alespoň tedy podle mého, efektní póza.Naštěstí z toho lidé povětšinou věkem vyrostou.

8 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS