Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Mé oblíbené slovo je "bojovat". Vzpomínáte, jak jsme bojovali za mír? Teď bojujeme s oteplováním, suchem ...

0 0
možnosti
Foto

R^ Připomněl jste mi slovo "vybydlený" které se v češtině zabydlelo i když vzniklo z vtipu který koloval v druhé polovině 80. let.

Matka "mladíků" (oni to u nás nejsou jen přistěhovalci ale i jiní nepřizpůsobiví) přijde na OPBH žádat o nový byt. Úředník jí sdělí že byt nedávno dostali. Ona na to odpoví "ale ten už je vybýdleny"....

Fascinuje mne že během třiceti let se z vtipu stala realita.

0 0
možnosti
Foto

Právě ono údajné pokořování hor je takovým nesmyslem, že mi to taky vždy rve uši. Další hodně rozšířeným nešvarem je používání slov hrozný a strašný (od hrůza a strach) s pojmy opačně zabarvenými. Takže mít hroznou nebo strašnou radost, co to je? Ale asi nestačí mít radost velkou, to zní asi moc obyčejně. A obrovskou už je asi až moc. Možná by stačilo: mám takovou radost... nebo velikánskou radost...co myslíte?

1 0
možnosti

P27e56t32r 72S59k52á35c44e89l

15. 8. 2018 17:53

Díky pane autore za poučný článek.

Ptáka poznáš po peří, člověka po řeči. Jak moudré jsme měli předky...

1 0
možnosti

A také na to sedí přísloví: Prázdný sud nejvíc duní ...

0 0
možnosti
  • Počet článků 123
  • Celková karma 33,52
  • Průměrná čtenost 2158x
Vystudoval žurnalistiku na Univerzitě Karlově v Praze, v toku času sportovní novinář, tiskový mluvčí, PR ředitel, Corporate Affairs Manager, politický komentátor Amerických listů vydávaných v New Yorku, autor knih Dobrodružství triatlonu, Kde výčep můj a 2022: Rok hlupců, aktuálně PR konzultant. Také bývalý triatlonista, stále amatérský fotbalista, pomalý maratonský běžec a biker, trochu cestovatel na pěti světadílech, kytarista a zpěvák v rock&blues bandu Beer Reminder. Celoživotní vyznavač zdravého selského rozumu a fair play.

Seznam rubrik