Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Státy potřebují ovládat lidi a nejlépe se ovládají ti co mají strach a stát jim nabídne řešení. Investice do strachu lidí z lidí je tou nejlepší investicí, kterou může stát udělat. Masmédia, které dostávají povolenky k provozu svých činností, jim v tomto velmi cílevědomě pomáhají.

0 0
možnosti
EH

Nevím, proč se pohoršovat. Vrazi fascinovali lidi odjakživa, i popravy byly populární. Hitler je celebrita nejenom díky médiím. Kdejaký spisovatel a publicista je fascinován jeho osobou. O Titaniku bylo nespočet knížek, filmů a kdo zná jméno jeho bratra, který se nepotopil? Kdo zná pokořitele Napoleona?

Lidi by neměli za pomocí nějakého informačního embarga zapomínat, že zločinci jsou jedni z nás. Mají rodiče a bývali to roztomilé děti. Pochopením můžeme zločin eliminovat lépe a taky máme právo na prevenci. V USA mají seznamy zvrhlíků a každý se může podívat, jestli si nedávat pozor na souseda.

0 0
možnosti
OM

Otázka nabídky poptávky případně plnit politické zadání, o tom je dnešní novinařina. Je to jako s tím polským masem, dokud to budou lidi kupovat/číst tak budou obchody/média plné toho hnusu.

0 0
možnosti
JC

J36i35r34i 43C26e81e

24. 4. 2019 16:15

V roce 2018 zahynulo na Srí Lance 2368 osob v celkem 2269 dopravních nehodách.

Kupodivu toto číslo také nestálo za zmínku mediálnímu mainstreamu, ani nevzbudilo vlnu soustrastných projevů a kondolencí.

Zřejmě z toho důvodu, že se problematika dopravních nehod a teroristických útoků nedá srovnávat.

3 0
možnosti
KJ

K44a23r29e47l 23J17a69n33d93a

24. 4. 2019 16:45

Že by se zrovna na Srí Lance stalo jen 2269 nehod za rok?

0 0
možnosti
Foto

Nechtěl bych vidět konspirátory v momentě, kdy by se mlčelo... vlastně, hlavně bych to nechtěl číst.

1 0
možnosti
JM

Tak o tom ten blog nepise. Vidim problem hlavne v tom, ze vetsina pozornosti se venuje tomu kdo to zpusobil nez obetem. Az moc se v tom kazdy pitva a bohuzel jako nejvetsi problem vidim v tom, ze zpolitizovana media informuji predevsim podle svych zajmu. Ale to uz je zase jina pohadka.

3 0
možnosti
MV

trochu se v tom nevyznam:

pisete, ze je konktraproduktivni detailnejsimi popisy techto udalosti plnit medialni prostor a sam ... jste si prilozil stejne...

1 2
možnosti
MV

Standovi díky za minus. Potvrzuje, že jsem se ne spletl.

0 0
možnosti
JZ

J73a83n 13Z27í73m17a

24. 4. 2019 11:16

Opravdu nechci spekulovat o tom, milý kolego, že tu šíříte nenávist hodnou Amerických katolických spolků.

Ale možná byste se mohl vyjádřit také k té hoře lží co naprodukovala Cable News Network o 9/11 a válce v Iráku.

Pro nás, po sebe....

0 6
možnosti
JP

Dobrý den, pane Zímo, netuším, o jakém šíření nenávisti píšete, blog je výhradně o tom, že media hrají při teroristických útocích podivnou roli. Nic víc tam není. Není to blog o válce v Iráku, ani o 9/11, ani o propagandistických lžích. JP

6 0
možnosti
BH

B91o66h14u29š 42H55a12v54e91l

24. 4. 2019 11:13

Díky, premiérka Nového Zélandu šla pěkným příkladem, který se bohužel neujal.

1 0
možnosti
JM

Myslite to, že se šla za oběti pomodlit do mešity a zatím není známo, zda se nějaký Imán šel pomodlit do kostela za oběti na Srí Lance?

3 0
možnosti

Demokracie má své nevýhody, ale o dost více výhod. V demokracii se nelze dohodnout, že něco nebudeme dělat. Respektive, jde to, ale jen v teorii. Máte pravdu, že mediální aspekt je obrovsky důležitý nejen u teroristických útoků cejlonského typu, ale i u vražd v amerických školách. Ale v demokracii a svobodné společnosti to nedokážeme odstranit.

0 0
možnosti
  • Počet článků 123
  • Celková karma 33,52
  • Průměrná čtenost 2158x
Vystudoval žurnalistiku na Univerzitě Karlově v Praze, v toku času sportovní novinář, tiskový mluvčí, PR ředitel, Corporate Affairs Manager, politický komentátor Amerických listů vydávaných v New Yorku, autor knih Dobrodružství triatlonu, Kde výčep můj a 2022: Rok hlupců, aktuálně PR konzultant. Také bývalý triatlonista, stále amatérský fotbalista, pomalý maratonský běžec a biker, trochu cestovatel na pěti světadílech, kytarista a zpěvák v rock&blues bandu Beer Reminder. Celoživotní vyznavač zdravého selského rozumu a fair play.

Seznam rubrik