Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nejsem politolog a nemohu tedy tvrdit, že jsem všechna vyjádření politiků vždy správně pochopil. Ostatně oni se ne vždy vyjadřují zcela přímočaře. Zřejmě proto, že by to v některých případech mohlo voliče vybudit k zvýšené obezřetnosti. Ale k Vašemu přání, aby zaznělo, „že nechceme být svině a sviním nefandíme“: Pokud byste toto očekával jen od voličů, tak to se Vám částečně jistě splní. Ale u politiků tady vnímám jednu překážku v tom, že již byl slyšet i opak. Poměrně živým tématem jsou koncesionářské poplatky v souvislosti s plněním úkolu veřejnoprávní ČT. I když nechám stranou, že část poplatníků ví všechno nejlépe a ČT tedy nepotřebuje (někteří dokonce ani demokracii), zůstává zatím v platnosti smlouva mezi občany a státem. Smlouva o službě veřejnoprávních médií. Veřejnoprávnost je srozumitelně definována. Proto výběr (volba) lidí majících nad touto službou dohled, nesmí být odvislá od loajality k politickým subjektům. Ovšem ANO říká prostřednictvím svého pověřence, že ano. Tedy, že si smlouvu se státem můžeme strčit, kam je nám libo. Pak ovšem například od ANO nemůžeme čekat upřímné ujištění, že nebude svině.

0 0
možnosti
PK

Já VPT skutečně nepotřebuji pane Herda, bo její fci plní i komerčky a vše co se v ní odehrává najdu na jiných i třeba zahraničních kanálech, u takovéto TV to není o demokracii, to je omyl.

A když už musí existovat VPT a nějaká rada a musím povinně platit, tak by v ní měli sedět odpovídající vzorek koncesionářů a nejen ti, kteří jsou z každé reportáže a díla TV nadšeni.....a pokud né tak ať VPT platí jen ti co jí velebí a do rady si posadí koho chtějí....

1 0
možnosti

Máte bohužel naprostou pravdu, ale pláčem to nezměníte !

0 0
možnosti
Foto

Ono se přímo nabízí - Chcete-li svině porazit, pak musíte být ještě větší svině než oni :-).

Ale vážně - určitě je to běh na dlouhou trať, vrátit alespoň nějakou morálku do politiky. Jednou z cest jsou akce občanské angažovanosti jako byly ty demonstrace na Letné. To bylo pro Babiše větší nebezpečí než celá opozice, protože se o nich psalo v celé Evropě i v USA. Koronavirus a možnost zakázat shromažďování osob byla pro Babiše záchrana. Dnes to zase nějací trollové otáčejí a tvrdí, že to byly akce na podporu Mináře, ale to je stejná lež, jako že lidé byli za účast placeni. Tam se lidé sešli proto, že Babiš překročil hranici toho, co si ještě lidé (zejména ti slušnější) nechají líbit.

4 0
možnosti
JH

Obávám se, že se sviním ubližuje. Autor má v mnohém pravdu, ale zřejmě trpí oční vadou, vidí ty svině jen na jednom politickém pólu a tak z toho svého povídání postupně učinil politické školeníRv

2 0
možnosti
PK

Závidím vám váš entuziasmus, s kterým si myslíte, že v současném polit.spektru najdete anděla mezi politiky....není zde takový..:-)

2 0
možnosti
IB

Přeji si mít stejný svět jako vy. R^

1 0
možnosti
VF

Ale koho chcete volit? Vždyť jsou všichni stejní.

2 0
možnosti
  • Počet článků 123
  • Celková karma 33,58
  • Průměrná čtenost 2158x
Vystudoval žurnalistiku na Univerzitě Karlově v Praze, v toku času sportovní novinář, tiskový mluvčí, PR ředitel, Corporate Affairs Manager, politický komentátor Amerických listů vydávaných v New Yorku, autor knih Dobrodružství triatlonu, Kde výčep můj a 2022: Rok hlupců, aktuálně PR konzultant. Také bývalý triatlonista, stále amatérský fotbalista, pomalý maratonský běžec a biker, trochu cestovatel na pěti světadílech, kytarista a zpěvák v rock&blues bandu Beer Reminder. Celoživotní vyznavač zdravého selského rozumu a fair play.

Seznam rubrik