Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Idioti a zbabělci versus pivovarník Bernard

„Západní civilizace degeneruje a je v úpadku,“ říká pivovarník Stanislav Bernard. A nové titulky zpráv jeho slova potvrzují: Rennes staví „bezpohlavní“ školní hřiště, přejmenovává se kniha Agathy Christie Deset malých černoušků.

Světu dnes dirigují pravidla slaboduší tvůrci tzv. lepšího vyváženějšího světa a západní civilizace se stává sebedestruktivní karikaturou sebe sama. A reakce mocných na zhovadilosti posledních let, které nabývají na intenzitě? Zbabělost politiků, kteří idiotské nápady podporují nebo mlčí a ustupují, zbabělost top manažerů firem, naposledy se předvedli šéfové Audi a značky Knorr, zbabělci jsou v čele cyklistické Vuelty i automobilové Formule 1, kteří na pokyn feministek vygumovali ze svých závodů krásné ženy, srab řídí klub amerického fotbalu Washington Redskins, který se na nátlak „antirasistů?“ nedávno zbavil téměř stoletého názvu, dnes se jmenuje bezpohlavně Washington Football Team. Hlavně nikoho nenaštvat. Potlesk naopak zasluhuje vedení Tour de France, které si krásné pódiové ženy uhájilo navzdory trvalému tlaku. Ve zmíněném Rennes odmítli účast v TdF 2021, protože prý „podporuje sexistický obraz žen“. Autor tohoto výroku patří do blázince, ale radnice ho podpořila. Fandové cyklistiky ve městě mají smůlu.

Bílý heterosexuální muž se zdravým selským rozumem je dnes téměř lovnou zvěří všech těch pseudokorektních genderových, náboženských, rasových či environmentálních šílenců, kteří nevytvářejí lepší svět, ale brutálně paralyzují ekonomiku i svobodu projevu – vyhazovy profesorů amerických univerzit, kteří si uchovali realistický pohled na svět, mají být varováním pro všechny, kteří se chtějí protivit novým pořádkům. Kandidát na amerického prezidenta Joe Biden teď přišel s prohlášením, že „žárovku nevynalezl běloch Thomas Alva Edison, ale černoch“. Že politici před volbami lžou a lezou voličům až do zadku, na to jsme zvyklí i doma, ale tohle? Proč Biden vůbec zdůrazňuje barvu kůže, není právě tohle rasistické? Je klasická hudba rasistická, protože jejími autory jsou běloši, jak nám tvrdí oni šílenci, o nichž media píší jako o aktivistech?

Aktivity typu Black Lives Matter, MeToo či HateFree, boření soch, přejmenovávání obrazů a omlouvání se za sto let starou historii, všelijaké poklekávání ani náhodou svět neposouvají k ideálu, jen přispívají k degeneraci a úpadku, k šíření nenávisti. V USA dnes naplno sklízejí nahnilé plody „pozitivní diskriminace“ černochů (Affirmative Action), zatímco žlutí obyvatelé země jsou v pohodě i bez nadržování. Svoji bídnou negativní roli sehrávají media, na Západě většinou ovládaná levičáckými neomarxisty. „Mladí na Západě nemají žádnou reálnou zkušenost s komunismem, ani přenesenou od svých rodičů. Když jsem studoval na Sorbonně a v Paříži vypukly studentské levičácké bouře, nebyl jsem schopný spolužákům vysvětlit, že dělají velkou chybu,“ říkal mi mimořádně chytrý chlapík Jaroslav Michael Pařík, jehož rodině sebrali komunisté v roce 1948 prosperující firmu s 800 zaměstnanci i rodinnou vilu a donutili ji k emigraci.

Proti blbosti současného světa se vymezuji v tomto blogovacím prostoru poměrně často, ale je to pouhé blogerské písmenkové plivnutí do oceánu slov, postrádám hlasitější hlasy rozumu od vrcholných politiků, ředitelů velkých firem, opinion leaderů, komentátorů v mediích. Proto tleskám Stanislavu Bernardovi za jeho silný hlas rozumu; býval to kdysi můj mediální protivník a výborný, respektovaný soupeř. Když se rozsvítila ve studiu červená, pálili jsme po sobě ostrými (argumenty), když zhasla, šli jsme v pohodě přátelsky na pivo. Oponent není nepřítel.

Stando, děkuji Ti za realistické a hlasité pojmenování problémů současného světa s přáním, abys svým zdravým selským rozumem inspiroval další významné podnikatele, ale i politiky a novináře. Aby nebyli zbabělci a otevřeně se postavili šílencům. V opačném případě Tvůj reklamní claim „Svět se zbláznil“ brzy bude zdrcující všudypřítomnou realitou a nikoliv marketingovou nadsázkou.

Autor: Jaroslav Pomp | pondělí 7.9.2020 9:24 | karma článku: 45,32 | přečteno: 3414x
  • Další články autora

Jaroslav Pomp

TV politické debaty: Když se člověk hádá s blbcem

„Jestliže se člověk hádá s blbcem víc, jak půl minuty, hádají se už dva blbci,“ to řekl moudrý Jan Werich. Televizní politické debaty však mají být o tom, že blbec má být usvědčen z blbosti chytrými protiargumenty, ne úprkem.

19.3.2024 v 9:06 | Karma: 33,58 | Přečteno: 1123x | Politika

Jaroslav Pomp

Povinností politiků je hájit zákony – a oni tak nečiní

Cestou na lyžování do Rakouska přes Německo jsem se setkal s přísným aktuálním evropským bojem proti nelegální migraci: pár policistů či vojáků na hranicích mezi státy Schengenu namátkově zastavuje auta. Velice směšné počínání.

18.12.2023 v 9:34 | Karma: 34,07 | Přečteno: 706x | Politika

Jaroslav Pomp

Rasismus očima hlupců

Ženský fotbalový tým Arsenalu Londýn má problém; byl nařčen z rasismu, protože v kádru jsou jen bělošky. Tým obvinili z rasismu prý fanoušci a klub zjedná nápravu. Jak jinak.

25.10.2023 v 10:55 | Karma: 36,68 | Přečteno: 974x | Společnost

Jaroslav Pomp

Jaderné memento nanejvýš aktuální

Když se otevírají 6,5tunové ocelové dveře s betonovou výplní jednoho ze dvou depotů u obce Míšov, kde byla skladována sovětská jaderná munice, člověka ovane chlad. Nejen proto, že v prostoru pod tunami betonu je jen 8 stupňů C.

23.10.2023 v 10:08 | Karma: 16,39 | Přečteno: 401x | Politika

Jaroslav Pomp

Nechte mluvit Ebena!

Když komunisti zakázali zpívat Vladimíru Mišíkovi, objevily se na zdech Československa nápisy Nechte zpívat Mišíka. Doufejme, že se neblíží doba, kdy budeme psát na zdi Nechte mluvit Ebena.

3.7.2023 v 9:41 | Karma: 44,32 | Přečteno: 2594x | Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Architektonickou cenu EU získal univerzitní pavilon, blízko byla i ostravská galerie

25. dubna 2024  21:23

Studijní pavilon Technické univerzity v německém Braunschweigu se stal vítězem prestižní...

Lidovci navrhli zvýšit slevy na dani na děti, stát to má přes 8 miliard ročně

25. dubna 2024  11:36,  aktualizováno  21:15

Zvýšení slev na dani na děti navrhuje KDU-ČSL a hodlá to prosazovat v jednáních s koaličními...

Prezident má absolutní imunitu. Trump zaměstnal Nejvyšší soud, věří v průtahy

25. dubna 2024  19:09,  aktualizováno  21:06

Většina členů amerického Nejvyššího soudu se ve čtvrtek zdála být skeptická k argumentu...

Zatkněte propalestinské levicové fašisty, vyzývá demokratický kongresman

25. dubna 2024  20:44

Demokratický kongresman Adam Smith označil propalestinské demonstranty za „levicové fašisty“ a...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 123
  • Celková karma 33,58
  • Průměrná čtenost 2158x
Vystudoval žurnalistiku na Univerzitě Karlově v Praze, v toku času sportovní novinář, tiskový mluvčí, PR ředitel, Corporate Affairs Manager, politický komentátor Amerických listů vydávaných v New Yorku, autor knih Dobrodružství triatlonu, Kde výčep můj a 2022: Rok hlupců, aktuálně PR konzultant. Také bývalý triatlonista, stále amatérský fotbalista, pomalý maratonský běžec a biker, trochu cestovatel na pěti světadílech, kytarista a zpěvák v rock&blues bandu Beer Reminder. Celoživotní vyznavač zdravého selského rozumu a fair play.

Seznam rubrik