Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Promiňte, ale nesouhlasím s Vámi. Dějiny mnohokrát ukázaly, že někdy je v zájmu míru i vzít do ruky zbraň. Pacifistům, ke kterým zřejmě patříte, se to možná nelíbí, ale nebýt zbraní v bránících se rukou, ovládly by svět už dávno "ti zlí". Proti zlému chlapovi se zbraní zmůže něco jen hodný chlap se zbraní v ruce. Tak to vždy bylo, je a bohužel, ale realisticky, i vždy bude. Přečtěte si něco o Churchillovi, snad Vám to otevře oči...

8 5
možnosti
IB

Ale kteří jsou ti zlí a dobří?

5 3
možnosti
JL

Kdyz Vam pane autore jde deeskalaci napeti na rusko-ukrajinske hranici, proc nenapisete Putinovi, aby tech 100 000 vojaku stahl? Pak nebude zapotrebi delostrelecke munice!

9 3
možnosti
ZZ

Když se rus stáhne ze svého vlastního území, dojde ke genocidě 4 milionů obyvatel, na kterou se Ukrajinci i NATO, připravily.

;-(

0 5
možnosti
PC

Jakožto přesvědčený pacifista nemohu jinak než s autorem jednoznačně souhlasit. Proto karmuji R^

Válka (jakákoliv), podobně jako každé násilí a agrese, byla, je a vždy bude v přímém rozporu se životem. A všechno, co je proti životu, tedy co jej neposvěcuje, ale naopak jím pohrdá a zneuctívá ho, je zvrácené a odsouzeníhodné. Dosud žádná válka nepřinesla lidem štěstí, ale vždycky jen nepředstavitelné utrpení a zmaření miliónů životů nevinných lidí.

8 4
možnosti

A vy se opravdu domníváte, že někdo usiluje o válku, ve které by vyspělá Evropa ztratila mnohem více, než zaostalé Rusko? Dobrá příprava na obranu státu by měla agresora odradit a naopak válce zabránit. Koneckonců po celé období studené války bylo velkému konfliktu zabráněno jen díky vyrovnaným silám na obou znepřátelených stranách, což se bez zbrojení neobešlo.

7 1
možnosti
JZ

Řekl bych, že paní ministryně má proruské trolly absolutně v paži. ;-D

3 7
možnosti
DR

Říká tankový stratég. ;-D

3 2
možnosti
DR

Možná jste mohl paní ministryni navrhnout, aby jako dar namísto granátů poslala sama sebe.

4 2
možnosti

Nebo proruské trolly.:-)

2 1
možnosti
JZ

Pořád není jasné, jak by měl útok NATO na Rusko vypadat. Rusové mají u svých hranci s Ukrajinou a státy Aliance daleko silnější jednotky než protistrana. NATO opravdu není takový šílenec, aby zaútočilo proti silnější ruské armádě. Mám znalosti z vojenské taktiky a vím, že útočník má mít k tomu, aby uspěl, převahu 3:1. To jednotky NATO u ruských hranic nemají a jejich velitelé nebudou riskovat jasnou sebevraždu.

1 3
možnosti
ZZ

Útoky Ukrajinců mají začít ostřelováním území Doněcké a Luhanské republiky, z houfnic ráže 152 mm. Jsou již připravené baterie těchto - původně ještě sovětských houfnic, ale měly tam být loni dodané naše a slovenské mobilní houfnice Dana - jak je dodávka splněna - nevím.

:-/

1 3
možnosti
JV

Pořád mi není jasné, co by Putin, potažmo Rusko, mělo z nějakého anektování Ukrajiny? Velké země s ekonomickými problémy? To jako že má Rusko problémů málo a touží živit ještě další desítky milionů lidí ? Že touží zabrat obrovské území s potenciálně jistým ohniskem občanských nepokojů? To jako proč? 8-o8-o

6 3
možnosti
PB

P93e81t81r 63B65u65r49i62a81n

24. 1. 2022 14:48

To je pravda. Proč by třeba měl chtít zabrat Krym, Luhansko, nebo Donbas, že?

P.S. Rusku nejde o lidi, ale o území, což v jeho očích znamená prestiž.

4 2
možnosti
Foto

Ten druhý odstavec? Ježišmarja na nebi, to nemyslíte vážně, ale jako srandu žejo?;-D...jste doživotně ženou a krbem či co s přikládáním bukového dřeva;-D ....trochu mi to připomíná ty patetické maloměstské cancy jedné ministryně spravedlnosti z Plzně. Tyhle manipulace jsou znakem, jak se chudince źenské musí pořad něco k její výbavě připomínat...Což se přenést z dob pánských šponovek a licousů zpod cylindrů do doby dnešní?;-D Kdyby tam na jejím místě seděl chlap, bude tohle uplně jedno. Je to gesto pomoci a nic proti tomu. Proti tomu mají opravdu něco jen chytří z SPD. Promiňte. Jsem bohužel nižádným krbem. ;)))

7 6
možnosti
JV

Jenomže jediným důvodem proč je nominována na pozici ministra obrany žena je právě ten symbol míru, neválčení. Když je jím jmenován muž a voják k tomu, značí to spíše militantní postoj. Stejně tak se vojáci staví do čela celé země v období občanské nebo válečné krize. U nás to byl v novodobých dějinách gen. Svoboda, v Polsku gen. Jeruzelkski. Zkuste nad tím přemýšlet.

0 6
možnosti
JZ

Jasně, to je to samé, jako kdyby někdo v roce 1938 zakazoval dodávky munice do Československa s tím, že Adolf Hitler je přece hodný děda a obyčejní Němci, Češi, Angličané, Italové a Francouzi přece žádnou válku nechtějí.

5 4
možnosti
JV

V roce 1939 bylo Hitlerovi čerstvě 50 let, vy dědo ;-D

2 2
možnosti
  • Počet článků 124
  • Celková karma 30,60
  • Průměrná čtenost 2141x
Vystudoval žurnalistiku na Univerzitě Karlově v Praze, v toku času sportovní novinář, tiskový mluvčí, PR ředitel, Corporate Affairs Manager, politický komentátor Amerických listů vydávaných v New Yorku, autor knih Dobrodružství triatlonu, Kde výčep můj a 2022: Rok hlupců, aktuálně PR konzultant. Také bývalý triatlonista, stále amatérský fotbalista, pomalý maratonský běžec a biker, trochu cestovatel na pěti světadílech, kytarista a zpěvák v rock&blues bandu Beer Reminder. Celoživotní vyznavač zdravého selského rozumu a fair play.

Seznam rubrik